Marko, Tim in Alen v Gruziji

Konec maja so se trije naši člani, Marko Vrhovnik, Tim Brecl in Alen Mahmutović, za slaba dva tedna na treningih pridružili gruzijski ekipi judoistov iz mesta Gori. Tamkajšnji klub, Golden Gori, je leta 2018 osvojil naslov klubskih evropskih prvakov. Letos je bila Gruzija tudi bronasta na svetovnem prvenstvu mešanih ekip in trenutno imajo v vseh moških kategorijah vsaj enega predstavnika uvrščenega med 8 najboljših na svetovni članski rang lestvici (WRL). Judo in wrestling sta tam vodilna športa. Gruzijski judoisti so do zdaj osvojili 12 olimpijskih medalj, med njimi štiri zlate, kar je največ med vsemi športnimi panogami. Gruzija je prava judo velesila.

Naši fantje so trenirali skupaj z vrhunskimi tekmovalci, vključno z olimpijskim in svetovnim prvakom, ki ima tudi olimpijsko srebro in brom, Lasho Shavdatuashvilijem (-73 kg), aktualnim olimpijskim podprvakom Vazho Margvelashvilijem (-66 kg), dvakratnim svetovnim prvakom Beko Gviniashvilijem (-90 kg) in svetovnim prvakom Luko Maisuradzejem (-90 kg). Alenu je bilo najbolj všeč delati tehniko s Tristanijem Mosakhlishvilijem, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu osvojil bronasto medaljo (-90 kg). Za naše fante je bila to izjemna izkušnja in naporni treningi bodo zagotovo prinesli napredek. Ob treningih pa so imeli tudi priložnost spoznati njihovo kulturo in zgodovino. Pravijo, da so srčni ljudje in so jih zelo lepo sprejeli. Judo družina povezuje ljudi z vsega sveta in omogoča takšne priložnosti.

Iskrica: Po prihodu iz Gruzije jih je Inna vprašala: “No fantje, katero tehniko ste se naučili?” Odgovor: “Najbolj smo izurili tehniko padanja!” 😅 So pa dodali, da se je drugi teden število padcev občutno zmanjšalo!

Descargar musica