Vlora srebrna v Tbilisiju

Od 20. do 23. marca je v gruzijski prestolnici Tbilisi potekalo tekmovanje za veliko nagrado (Grand Prix). V kategoriji do 57 kilogramov je nastopila tudi naša Vlora Beđeti, ki se je z odličnimi borbami povzpela tik pod vrh zmagovalnega odra.

Vlora je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je bila boljša od Poljakinje Arlete Podolak. V četrtfinalu je ugnala izkušeno Sabrino Filzmoser iz Avstrije, katere do sedaj ni še nikoli premagala. Tokrat je bila Vlora zelo odločna, v slabih štirih minutah je prisilila nasprotnico, da je prejela štiri kazni in se tako zasluženo uvrstila v polfinale. Vrata v finale pa ji je odprla zmaga nad Nemko Violo Wachter, katero je prav tako premagala na kazni (3:1).

V finalu ji je nasproti stala Sumiya Dorjsuren (MON). Mongolka je bila tokrat premočna, na koncu je bila od Vlore boljša za yuko in dve kazni. Po krajši rezultatski krizi na mednarodnih tekmah je Vlora ponovno dokazala, da sodi v sam svetovni vrh v kategoriji do 57 kilogramov. Z drugim mestom je prejela tudi pomembne točke boju za uvrstitev na Olimpijske igre v Riu, ki bodo potekale prihodnje leto.

Descargar musica