V enem tednu smo trikrat poslušali Zdravljico

Sestri Maruša in Anja Štangar nadaljujeta z odličnimi nastopi. V začetku maja sta namreč skupaj nanizali kar tri zmage na evropskih pokalih. Maruša je najprej slavila na kadetskem pokalu v Berlinu, samo teden dni kasneje pa sta se obe povzpeli na najvišjo stopničko še na mladinskem pokalu v Kaunasu.

2. maja je Maruša nastopila na evropskem kadetskem pokalu v Berlinu, ki sicer velja za najmočnejši kadetski turnir na svetu. Nastopila je v kategoriji do 48 kilogramov, kjer se je za odličja potegovalo kar 42 tekmovalk iz vsega sveta. Na poti do zlate kolajne je kar petkrat stopila na tatami, vse svoje nasprotnice pa je dokaj suvereno odpravila. V predtekmovanju je najprej premagala dve Nemki in predstavnico Kazakhstana. Največ težav je imela Maruša v polfinalu, kjer ji je nasproti stala izvrstna Japonka, katero je po razburljivi borbi, polni preobratov premagala z dvema wazarijema petnajst sekund pred iztekom rednega dela borbe. V finalu je zanesljivo, s končnim prijemom, ugnala še nizozemsko reprezentantko in tako zasluženo slavila zmago na tem prestižnem turnirju. S to zmago je Maruša prevzela vodstvo na svetovni jakostni lestvici za kadetinje v svoji kategoriji, kar je vsekakor dober obet pred prihajajočimi pomembnimi tekmami.

Samo teden dni kasneje, 9. maja,  je Maruša skupaj s sestro Anjo nastopila še na mladinskem evropskem pokalu v Kaunasu v Litvi, obe pa sta se povzpeli najvišjo stopničko. Maruša je bila po vrsti boljša od Belorusinje, Portugalke in Rusinje, v finalu pa je odpravila še drugo Rusinjo. Kategorijo višje, do 52 kilogramov, pa je svoje nasprotnice v obup spravljala Anja Štangar. V predtekmovanju je premagala Poljakinjo in Nizozemko, v polfinalu in finalu pa še dve ruski tekmovalki. Vse svoje borbe je zaključila predčasno, torej z  ipponom.

Descargar musica