Naši tekmovalki na zmagovalnem odru v Italiji

V italijanskem letovišču Lignano je 9. in 10. aprila potekal evropski pokal za mladince in mladinke. Tekmovanja se je udeležilo 477 tekmovalcev iz 26 držav. Judo klub Olimpija so zastopale tri tekmovalke, z odličnima nastopoma pa sta nas ponovno razveselili sestri Štangar. Maruša je namreč osvojila prvo mesto, Anja pa je bila v svoji kategoriji tretja.

V kategoriji do 48 kilogramov je nastopalo 24 tekmovalk. Maruša je bila kot prva nosilka v prvem kolu prosta, nato pa je zanesljivo odpravila madžarsko in špansko tekmovalko. V polfinalu je Maruša ugnala Francozinjo Romane Yvin in ji tako vrnila za januarski poraz na članskem svetovnem pokalu v Tuniziji. V finalu je bila boljša še od Madžarke Reke Pupp in tako zasluženo slavila ob poslušanju Zdravljice.

V kategoriji do 52 kilogramov je sodelovalo 28 tekmovalk, Anja pa je morala petkrat na tatami, da se je lahko na koncu povzpela na zmagovalni oder. Štirikrat je bila uspešna, “klecnila” pa je samo v četrtfinalnem dvoboju, kjer jo je presenetila Francozinja Combeau. Sicer pa je bila tudi Anja v prvem kolu prosta, v drugem pa je izločila domačo predstavnico. Po omenjenem porazu v četrtfinalu je v popravnih dvobojih po vrsti ugnala Avstrijko, Romunko in v borbi za bron še brazilsko tekmovalko.

Z osvojenima kolajnama sta Anja in Maruša že na samem začetku mladinske sezone izpolnili normi za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu, ki bo septembra potekalo v Španiji.

Na tekmovanju je sodelovala tudi Ema Dobrin (do 57 kilogramov), ki pa je na žalost izpadla že v predtekmovanju.

Descargar musica