Jesenko si je v Tunisu priboril bron

16. in 17. januarja je v Tuniziji potekalo prvo tekmovanje za članski svetovni pokal v letu 2016. Nastopili so tekmovalci in tekmovalke iz 52 držav, med njimi tudi trije člani judo kluba Olimpija, ki imajo veliko razlogov za zadovoljstvo.

Jesenko Četić si je s štirimi zmagami zagotovil bronasto kolajno v kategoriji do 90 kilogramov. V predtekmovanju je po vrsti odpravil Francoza Laignesa, reprezentanta Južne Afrike Zacka Pionteka in Britanca Garyja Halla. V polfinalu je sicer njegov pohod prekinil drugi Francoz Nicolas Brisson, vendar se je Jesenko zbral po porazu in v borbi za tretje mesto ugnal maroškega predstavnika Imada Abdellaouija.

 Na ta način si je Jesenko priboril prvo kolajno na članskem svetovnem pokalu v svoji karieri!

Zelo blizu zmagovalnemu odru sta bili tudi debitantki na tekmah za članski svetovni pokal, 17-letna Maruša in dve leti starejša Anja Štangar. Na koncu sta obe osvojili odlično peto mesto. Maruša je v kategoriji do 48 kilogramov najprej ugnala domačinko Khachano Loua, nato pa še Francozinjo Climence in Belgijko Jura. V odločilnih bojih ji je zmanjkalo nekaj sreče, saj je v polfinalu najprej klonila proti Španki Garcia, v borbi za bron pa še proti Francozinji Yvin. Anja (do 52 kilgramov) je najprej odpravila izkušeno Zhanno Stankevich (Armenija) in Vietnamko Nguyen Thi, v borbah za odličja pa je morala priznati premoč francoskima reprezentantkoma. V polfinalu je bila od nje boljša Penelope Bonna, v borbi za tretje mesto pa še Lucile Duport.

Descargar musica