DP U14 in U18: naši tekmovalci štirikrat na zmagovalnem odru

 

V nedeljo 7. februarja 2016 je v Mariboru potekalo državno prvenstvo za starejše dečke in deklice (U14) ter kadete in kadetinje (U18).

Že zjutraj so na mariborski tatami stopili najboljši slovenski starejši dečki in deklice, med njimi tudi pet predstavnikov judo kluba Olimpija. Ekipno gledano so bili zelo uspešni, saj so kar trije osvojili kolajno, eden pa je končal tik pod zmagovalnim odrom, Naslov državnega prvaka je osvojil Tin Opaškar, ki je ugnal vso konkurenco v kategoriji do 55 kilogramov. Srebrno kolajno si je priborila Tina Vovk, v kategoriji do 48 kilogramov, medtem ko je Benjamin Zobarič osvojil tretje mesto v kategoriji do 38 kilogramov. Zelu blizu odličja je bil tudi Klemen Šneberger (5. mesto v kategoriji do 34 kilogramov).

Tim Oparškar je naslov državnega prvaka osvojil pri starejših dečkih…
Tim Oparškar je naslov državnega prvaka osvojil pri starejših dečkih…

Popoldne so se v športni dvorani Lukna “udarili” še kadeti in kadetinje. Naš klub so zastopali štirje tekmovalci, največji uspeh pa je zabeležil Jernej Jarc, ki je zasluženo slavil naslov v kategoriji do 90 kilogramov. Njegov uspeh sta dopolnila Ana Horvat s petim (do 63 kilogramov) in Timon Reflak de Sousa z devetim mestom (do 73 kilogramov).

… Jernej Jarc pa pri kadetih.
… Jernej Jarc pa pri kadetih.
Descargar musica