Anja in Maruša Štangar zablesteli na mednarodni mladinski sceni

28. marca sta na evropskem mladinskem pokalu v italijanskem Lignanu  izvrstni uvrstitvi zabeležili sestri Anja in Maruša Štangar, članici judo kluba Olimpija. Anja je osvojila zlato, Maruša pa srebrno kolajno.

Anja je bila tokrat razred zase v kategoriji do 52 kilogramov. S petimi zaporednimi zmagami nad Italijanko, Argentinko, Hrvatico, Portugalko in Francozinjo je osvojila svoj prvi evropski pokal v mladinski konkurenci v karieri. V polfinalu je bila od Portugalke boljša za yuko, vse ostale borbe pa je končala predčasno, torej z ipponom.

Kategorijo nižje, do 48 kilogramov, je nastopila Maruša. Kljub temu, da je letos še kadetinja, se je na močnem mladinskem turnirju prebila vse do finala. Po zmagah nad Rusinjo in dvema Italijankama je morala v finalu premoč priznati Madžarki. Kljub porazu v finalu pa je drugo mesto izjemen uspeh za mlado tekmovalko.

Od naših je nastopil tudi David Berdajs (do 73 kilogramov), ki je po uvodni zmagi nad Srbom v drugem krogu izpadel proti madžarskemu predstavniku.

Evropski pokal v Lignanu je štel kot kvalifikacijska tekma za nastop na mladinskem evropskem in svetovnem prvenstvu. Anja in Maruša sta s svojima uvrstitvama tako že na prvi kvalifikacijski tekmi izpolnili normo za letošnja največja tekmovanja v mladinski konkurenci.

 

Descargar musica