Mladinki do velikega uspeha v članski konkurenci!

12. in 13. marca je v Casablanci v Maroku potekal članski svetovni pokal v judu, ki so se ga udelelžili tudi trije naši tekmovalci. Največji uspeh je zabeležila Anja Štangar, ki si je priborila bronasto kolajno v kategoriji do 52 kilogramov. V štirih borbah je trikrat zmagala in enkrat tesno izgubila. V predtekmovanju je najprej premagala predstavnico Čada, nato pa še Daryo Skrypnik (BLR), sicer bronasto z letošnjega članskega svetovnega prventstva. Vstop v finale je Anji preprečila Francozinja Astride Gneto, ki je napredovala z minimalno razliko ene kazni. V borbi za bron je bila nato Anja boljša od druge francoske tekmovalke, Julie Rosso. Na ta način je Anja osvojila svojo prvo člansko kolajno na svetovnem pokalu, in to kljub temu, da sicer uradno še vedno spada v konkurenco mladink!

Zelo blizu kolajne je bila tudi Maruša Štangar, ki je nastopala v kategoriji do 48 kilogramov. Z dvema zmagama in dvema porazoma je na koncu osvojila 5. mesto, kar je tudi odličen uspeh za tako mlado tekmovalko. Maruša je namreč šele z letošnjim letom prestopila od kadetinj k mladinkam.

V Casablanci je v kategoriji do 90 kilogramov nastopil tudi Jesenko Četić, ki pa je po porazu s Francozom v predtekmovanju, na žalost ostal brez uvrstitve.

Descargar musica